Cybersecurity specialisten willen werken bij innovatieve bedrijven

Inzet van AI en ML

Vier op de tien werknemers zijn méér bereid om bij een bedrijf te blijven dat technologieën zoals AI en ML gebruikt om professionele werken te stimuleren.Inzet van AI en ML
Nadat de pandemie een grote impact op hun leven had, begonnen werknemers technologieën zoals kunstmatige intelligentie te waarderen om hun professionele ontwikkeling te ondersteunen.

Uit onderzoek blijkt

Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Amerikaanse leverancier van bedrijfssoftware Oracle en Workplace Intelligence, een onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van human resources (HR).

Meer dan een jaar van pandemie maatregelen en de aanhoudende onzekerheid veroorzaakt door de pandemie hebben veel werknemers in emotionele beroering gebracht. Vier op de vijf respondenten had het afgelopen jaar negatieve ervaringen (80 procent). Velen hadden financiële problemen (24 procent) en toegenomen psychische problemen (26 procent). Ze leden ook aan een gebrek aan professionele motivatie (25 procent) en voelden zich afgesloten van hun eigen leven (20 procent).

Ondanks de tegenslagen van het afgelopen jaar, staat driekwart van de wereldbevolking te popelen om veranderingen aan te brengen in hun professionele leven. Echter, 71 procent zei dat ze grote obstakels tegenkwamen in het werkproces. De grootste hindernissen zijn onder meer financiële instabiliteit (16 procent), onzekerheid over welke loopbaanverandering voor hen zinvol is (23 procent), een gebrek aan zelfvertrouwen over een verandering (18 procent) en een gebrek aan groeimogelijkheden in hun bedrijf (17 procent). ).

Medewerkers vertrouwen op AI en ML voor verdere ontwikkeling

Om toptalent te behouden en te ontwikkelen, moeten werkgevers meer dan ooit aandacht besteden aan de behoeften van hun werknemers en hen beter ondersteunen met technologie. Ruim driekwart van de respondenten zou willen dat moderne technologie hen helpt hun toekomst vorm te geven door de vaardigheden te identificeren die ze moeten ontwikkelen (27 procent), nieuwe leermogelijkheden te identificeren (26 procent) en de volgende stappen op weg hun carrièredoelen te suggereren (22 procent).

62 procent van de respondenten zou hun leven veranderen op basis van op AI gebaseerde aanbevelingen. Driekwart is van mening dat kunstmatige intelligentie hun loopbaan beter kan ondersteunen dan mensen door onpartijdige aanbevelingen te geven (33 procent), snel carrièrevragen te beantwoorden (28 procent) of nieuwe banen te vinden die passen bij hun huidige vaardigheden (28 procent).

Tegelijkertijd zijn de deelnemers aan het onderzoek van mening dat persoonlijke uitwisseling met andere mensen nog steeds een beslissende rol speelt in de loopbaanontwikkeling. Ze kunnen beter ondersteunen doordat ze advies geven op basis van persoonlijke ervaring (47 procent), sterke en zwakke punten herkennen (37 procent) en niet alleen naar het cv kijken, maar ook passende functies aanbevelen op basis van persoonlijkheid (38 procent).

74 procent van de respondenten vindt dat hun bedrijf meer zou moeten doen om aan hun behoeften te voldoen, en 40 procent is meer bereid om bij een bedrijf te blijven dat geavanceerde technologieën zoals AI gebruikt om professionele ontwikkeling te stimuleren.

Waarom is dit belangrijk voor IT-Security?

Talent is schaars, en Cybersecurity specialisten zijn kritisch over hun werk en werkzaamheden. tevaak moeten zijn handmatige handelingen verrichten op Cybersecurity vlak omdat de automatisering ervan uitblijft en de investering achterblijft. Ook investeringen in werknemers en hun kennis is een vaak gehoorde ergenis.

Opleiding en Doorgroei

Vanuit Cybermentor is 1 van de standaardvragen is de kennis en ervaring van de medewerkers op Cybersecurity. Vaak als we doorvragen blijkt dit achter te blijven bij de ambities die het bedrijf heeft. Oorzaken zijn veelal Tijd (44%) geen interesse (34%) en onvoldoende Budget (68%).
Hoe is dat bij jouw organisatie?
Is iedereen op de hoogte van de laagste technologische mogelijkheden, zijn er mensen opgeleid op Cyberweerbaarheidsplannen geschreven door mensen die daarvoor geleerd hebben?
Zijn er tools geïmplementeerd om vaak herhaalde taken te automatiseren?