11 meest gebruikte Cybersecurity tools voor (kleine) bedrijven

Succesvol veiligheidsmaatregelen nemen

De 11 cyberbeveiligingstools voor kleine bedrijven


Het beschermen van uw kleine bedrijf tegen cyberdreigingen staat misschien niet bovenaan het prioriteitenlijst(je?). Gemiddeld vindt er echter elke 39 seconden één cyberaanval plaats en 43 procent hiervan is meestal gericht op kleine bedrijven. De gemiddelde inbreuk kost bedrijven ongeveer $ 200.000, wat verwoestend kan zijn voor een klein bedrijf. We hebben een lijst samengesteld met de beste cyberbeveiligingstools voor kleine bedrijven waarmee u uzelf en uw bedrijf kunt beschermen tegen cyberaanvallen.

EDR

Endpoint detection and response (EDR) is een cyberbeveiligingstool die endpoints zoals telefoons en laptops in realtime bewaakt op zoek naar bedreigingen en kwetsbaarheden. Hier zijn enkele van de beste EDR-producten voor kleine bedrijven:

Carbon Black

Carbon Black van VMWare versnelt cyberbeveiligingsonderzoeken door volledige zichtbaarheid in uw hele netwerk te bieden. Omdat aanvallers zo snel een omgeving kunnen binnendringen (sommige in slechts 18 minuten), biedt deze EDR de middelen om snel bedreigingen in te dammen en eventuele schade te herstellen die is veroorzaakt met bedreigingslijsten en geautomatiseerde watchlists. Het systeem kan ook worden geïntegreerd met uw andere beveiligingsmaatregelen om u een completer beeld van uw netwerk te geven. Carbon Black registreert alles wat er binnen uw netwerk gebeurt, niet alleen de overduidelijk voor de hand liggende bedreigingen. Op deze manier zijn uw beveiligingsaudits eenvoudiger en zelfs aanvallers die proberen normaal te lijken, ontsnappen niet aan detectie.

Een ding om op te merken is dat er enkele gerapporteerde problemen zijn in bepaalde browsers, zoals Firefox. Er is geen eenvoudige back-upmethode, wat betekent dat uw IT-team mogelijk scripts moet aanpassen om een ​​back-up van uw gegevens te maken.

Crowdstrike Falcon Insight

CrowdStrike Falcon Insight houdt uw netwerk continu in de gaten om u op de hoogte te houden van eventuele bedreigingen op eindpuntniveau en het bedreigingsniveau van de organisatie als geheel. Het systeem detecteert automatisch schadelijke activiteiten en geeft deze prioriteit, zodat uw IT-team snel op de hoogte wordt gesteld van eventuele problemen. Het platform bevat ook een grote set API’s, wat betekent dat u het gemakkelijk kunt integreren met uw andere beveiligingstools. De implementatie is snel en biedt bescherming voor uw netwerk vanaf de eerste dag dat u het product installeert. Het schaalt ook gemakkelijk naarmate uw organisatie groeit.

Het platform is relatief prijzig (duur hoor ik wel eens=perceptie), waardoor het voor sommige kleinere bedrijven onbereikbaar kan zijn. Met het aantal inbegrepen functies vinden veel bedrijven het de kosten echter waard.

Cynet

Het EDR-platform van Cynet is uniek omdat het een volledig geautomatiseerd responsprotocol biedt. Bovendien plant het platform valse wachtwoorden en andere soorten lokaas om aanvallers uit hun schuilplaats te lokken en te vangen voordat ze toegang krijgen tot waardevolle informatie, die zowel fascinerend als zeer innovatief is. Het platform van Cynet is meer allesomvattend dan uw traditionele EDR-software, met antivirusprogramma’s van de volgende generatie en analyse van gebruikersgedrag om gecompromitteerde identiteiten of inloggegevens te identificeren.

Voor gebruikers van de westkust is het belangrijk op te merken dat niet alle ondersteunende middelen die u nodig heeft, tegen het einde van uw werkdag beschikbaar zullen zijn. Als je ondersteuningsvragen hebt die niet urgent zijn, probeer ze dan aan het begin van de dag te laten behandelen.

Antivirus software

De meeste mensen hebben in ieder geval een of andere vorm van antivirussoftware op hun pc, maar voor bedrijven is dit een belangrijke investering. Gratis antivirussoftware draait vaak op oude technologie, waardoor je echt krijgt waar je voor betaalt. Dit zijn solide antivirusproducten die u kunt overwegen:

OfficeScan van Trend Micro

OfficeScan van Trend Micro maakt gebruik van machine learning om beveiligingslekken in uw netwerk te dichten, zowel wat betreft gebruikersactiviteit als eindpunttoegang. Terwijl het leert en zich aanpast aan uw beveiligingsomgeving, deelt het automatisch informatie over bedreigingen met uw IT-team om hen op de hoogte te houden van wat er gaande is in het netwerk. OfficeScan beschermt fysieke en gevirtualiseerde eindpunten, waaronder zowel Windows- als Mac-computers, maar ook verkoopautomaten en geldautomaten. Het biedt ook bestands- en webreputatiescores om uw werknemers te helpen ervoor te zorgen dat ze toegang hebben tot veilige bronnen.

Tijdens realtime scannen kan het apparaat langzamer gaan werken, wat problematisch kan zijn voor grote bedrijven.

Kaspersky Small Office-beveiliging

Kaspersky Small Office Security is perfect voor echt kleine bedrijven met 25 of minder werknemers. Het beschermt zowel Windows- als Mac-pc’s en laptops, evenals Windows-bestandsservers. De software biedt bestandscodering en back-up om u tegen ransomware te beschermen en uw bestanden veilig te houden. Bovendien kunnen Android-smartphones onder het platform vallen, wat perfect is voor werknemers die onderweg werken.

Hoewel de software op de markt wordt gebracht voor kleine bedrijven, mist het enkele beheer- en rapportagefuncties die veel bedrijven van een beveiligingsoplossing zouden verwachten.

BitDefender Business Security

BitDefender Business Security biedt gelaagde bescherming voor eindpunten, inclusief machine learning, geheugenbescherming en handtekeningen. De software is volledig webgebaseerd, wat betekent dat er geen extra hardware nodig is om ervoor te zorgen dat uw apparaten gedekt zijn. Het BitDefender-netwerk voert 11 miljard zoekopdrachten per dag uit en correleert verbonden gebeurtenissen om bedreigingen beter te identificeren. Een uniek kenmerk van BitDefender GravityZone is de bescherming tegen ransomware. Het platform ‘vaccineert’ uw eindpunten in zekere zin om malware te laten denken dat het het apparaat al heeft geïnfecteerd.

Een ding dat BitDefender GravityZone niet vermeldt dat sommige vergelijkbare producten wel doen, is de mogelijkheid om wijzigingen ongedaan te maken die afkomstig zijn van ransomware. De preventiemethoden zijn echter sterk genoeg dat deze functie misschien niet nodig is.

Firewalls van de volgende generatie (NGFW)

Een next-generation firewall (NGFW) combineert traditionele firewalltechnologie met andere filtermogelijkheden, zoals de optie om veilige applicaties op de whitelist te zetten. NGFW’s kunnen voorkomen dat malware uw systeem binnendringt en zijn over het algemeen een goedkope optie om de beveiliging te verbeteren. Overweeg deze NGFW-oplossingen voor uw kleine bedrijf:

Fortinet Fortigate

Fortinet biedt Fortigate NGFW aan dat de nieuwste beveiligingsverwerkingseenheden gebruikt om functies te versnellen die normaal de CPU van een apparaat zouden vertragen, terwijl het tegelijkertijd hardwareregistratie en beleidshandhaving biedt. Deze NGFW verlaagt de kosten door verschillende beveiligingsproducten in één te combineren, waaronder SSL-inspectie (Secure Sockets Layer), een inbraakpreventiesysteem (IPS) voor randbeveiliging en webfiltertools. Fortigate inspecteert elk netwerkverkeer dat het systeem binnenkomt of verlaat om er zeker van te zijn dat er niets schadelijks binnenkomt.

Sommige klanten klaagden dat de firmware onstabiel was, wat betekende dat ze vaker contact moesten opnemen met de ondersteuning. Dit kan erg tijdrovend zijn voor kleine bedrijven zonder toegewijd IT-personeel.

Forcepoint NGFW

Forcepoint NGFW combineert innovatieve firewalltechnologie met SD-WAN om prestaties te versnellen en betere beveiliging te bieden. Alle updates worden automatisch toegepast en vereisen geen downtime om de firewall actief te houden. Forcepoint NGFW bevat ook VPN’s en proxytechnologie voor extra bescherming. Omdat zoveel inbreuken te wijten zijn aan menselijke fouten (75% van de getroffen bedrijven noemde frauduleuze e-mails), concentreert dit systeem zijn eindpuntcontext op menselijk gedrag om afwijkingen te vinden en beleid te bepalen op basis van die acties.

De rapportagefuncties zijn vrij eenvoudig, wat betekent dat sommige bedrijven mogelijk niet de gewenste details van hun NGFW krijgen.

SonicWall

De NGFW van SonicWall is het meest geschikt voor bedrijven met minimaal 250 werknemers. Met behulp van een innovatieve technologie genaamd Deep Memory Inspection detecteert en blokkeert het platform malware, zelfs met onbekende handtekeningen, in realtime. Basisfirewalls kunnen alleen bescherming bieden tegen bekende bedreigingen, maar deze gaat een stap verder in het beschermen van uw bedrijf tegen malware. U kunt SonicWall zelfs gebruiken voor externe medewerkers om hen veilige toegang tot het netwerk van uw bedrijf te geven.

Houd er rekening mee dat firmware-updates niet automatisch worden toegepast. U moet consequent controleren of u updates of patches moet inschakelen.

Domain Name Service (DNS) bescherming

Domain Name Service (DNS) -beveiliging zet gevaarlijke of verdachte sites op een zwarte lijst, waardoor werknemers een extra beschermingslaag vanaf internet krijgen. Het kan ook ongepaste of ongewenste inhoud filteren. Hier zijn een paar opties voor DNS-bescherming:

Cisco Umbrella

Cisco Umbrella biedt cloudgebaseerde DNS-bescherming die kwaadwillende of ongepaste domeinen blokkeert voordat de verbinding ooit tot stand is gebracht. Als de DNS niet zeker weet of een domein veilig is of niet, leidt het het door een proxy voor diepere inspectie. De bescherming strekt zich zelfs uit tot applicaties, waardoor uw medewerkers niets gevaarlijks kunnen installeren.

Als u een VPN-oplossing gebruikt, kan de proxyfunctie van de DNS dit verstoren. Mogelijk moet u een alternatief voor uw VPN vinden als u van plan bent Umbrella te gebruiken.

Webroot DNS-beveiliging

Webroot DNS Protection is volledig cloudgebaseerd en kan binnen enkele minuten worden geïnstalleerd. Het biedt gedetailleerde rapporten over alle bedreigingen waaraan het bedrijf zou zijn blootgesteld, zodat u kunt zien hoe effectief uw DNS-bescherming is (en misschien op sommige plaatsen waar u de beveiligingstraining moet verbeteren). Webroot blokkeert niet alleen gevaarlijke sites, maar u kunt ook sites blokkeren met inhoud voor volwassenen of sites waarvan u niet wilt dat uw werknemers deze openen op hun werkapparaten, zoals Netflix.

Een belangrijk ding om op te merken is dat mobiele apparaten alleen worden beschermd met Webroot wanneer ze zijn verbonden met het netwerk van uw bedrijf. Voor werknemers die regelmatig toegang hebben tot gevoelige informatie op hun smartphones, moet u mogelijk extra bescherming toevoegen.

WebTitan-webfilter

WebTitan Web Filter biedt malwareblokkering, inhoudsfiltering en phishing-preventie om bedreigingen overal te blokkeren waar uw werknemers ermee te maken kunnen krijgen. Het platform is perfect voor bedrijven van elke omvang omdat het elk gebruiksvolume aankan zonder snelheid te verliezen. WebTitan Web Filter biedt gedetailleerde rapporten en wordt continu in realtime bijgewerkt om nieuw geïdentificeerde bedreigingen aan het systeem toe te voegen. U kunt zelfs voorkomen dat de zakelijke e-mailaccounts van uw medewerkers worden gehackt.

Het systeem respecteert niet altijd uw domeinen op de witte lijst. Mogelijk moet u ze een paar keer op de witte lijst zetten of contact opnemen met de ondersteuning om het probleem op te lossen.

Bescherm uw (kleine) bedrijf met cyberbeveiligingstools

Nu cybercriminaliteit toeneemt, is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat u over de juiste cyberbeveiligingstools beschikt die uw bedrijf beschermen. En nee wij verkopen geen Tools!
Gaat niet gebeuren ook, hahahaha. Wij adviseren, helpen, ondersteunen.
Al die EDR, antivirussoftware, NGFW’s en DNS-bescherming kunnen uw bedrijf beschermen tegen veel van de algemene beveiligingsbedreigingen die grote schade kunnen veroorzaken. Maar …. Beveiliging begint bij bewustzijn, kennis die up-to-date gehouden wordt, een gezonde argwanendheid. En natuurlijk de processen om maatregelen te stroomlijnen. Ergens aan het eind als u de strategie heeft bepaald, de risico inschatting heeft gemaakt waar u tegen kan gaan lopen, de kennis van medewerkers op Security gebied heeft geïnventariseerd dan… kunt best eens kijken welke tools er allemaal zijn… Maar u mag ook bellen hoor of er nog belangrijke updates zijn